Léna élete blogbejegyzés

Az igazi nyári kutyameleg – avagy hogyan bírjuk ki?

2021. június 23.

Az idei nyár nagyon meleg. Eddig nem is tudtam, hogy mit jelent, hogy kutyameleg van. Kapom sorra a fagyikat, elmegyünk a tóhoz is, de nagyon nehéz kibírnom napközben ezt a meleget. Szerencsére a papa a helyemen már elpakolt mindent, így el tudok rejtőzni egy kicsit a meleg elől, és még ásnom sem kell.

Miközben pihentem, alig vettem észre, hogy jön felém a gazdi. Hiába a hőség, nagyon megörültem, amikor megláttam. Rögtön feltápászkodtam és komótosan odasétáltam az ajtóhoz. Ahogy közelebb ért, kicsit össze szedtem magam, és fel is álltam a kerítésre, hogy üdvözöljem őt. Olyan sokáig nem kellett, hogy úgy álljak, mert a gazdi szinte azonnal ki is nyitotta az ajtómat, és üdvözölt, simogatott és megpuszilt. A szabadság érzete azért egy kicsit elcsalt, és szaladtam egy rövid kis kört. Nem volt a legjobb döntés. Ennyi mozgástól is rögtön elfáradtam és egyből megéreztem a forróságot. Így visszasétáltam a gazdihoz és rögtön lefeküdtem. Ő valamiért nem díjazta az ötletem és el is sétált, és hívott, hogy kövessem. Nehéz döntés volt, de követtem. Elővett valamilyen nagy, piros vödröt és bement a házba. Persze utánamentem én is, hiszen ott mindig hűvösebb van! Ő az egyik csapból sok vizet engedett a vödörbe. Ezt a pazarlást! – Gondoltam magam. Akár én is megihatnám mind.

Most sem pihenhettem sokat, a gazdi szinte azonnal ki is ment, és leült a fűbe. Kimentem utána, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mit csinál. Ő erre elkezdett engem fürdetni. Rögtön összeraktam a képet! Amikor kicsi voltam, ugyanígy csináltuk, amikor nagyon melegem volt. Ezért kellett a vödör és a víz is. Nagyon boldog lettem. Kis szivaccsal mosdatott és csurgatta rám a vizet. Annyira élveztem, hogy rögtön a hátamra fordultam, és hagytam, hogy csinálja, ahogy csak szeretné.

Jobbra balra mozgatott, hogy mindenhol bevizezzen. A víz persze langyos volt, mert tudta, hogy azt sokkal jobban szeretem. A kényeztetés közben szinte el is aludtam. Ilyen lehet egy Wellness hétvége, ahogy hallottam. Amikor a fejemhez ért, az valamiért kicsit elkezdett viszketni. Felugrottam és a fűhöz dörgölőztem folyamatosan. Persze elsőnek a gazdi mellett leráztam magamról a sok vizet, hogy őt is kicsit hűsítsem. Látszólag neki is melege volt.

Amikor végeztünk, annyira megörültem, hogy azonnal fel-alá szaladgáltam az udvarban. Amikor kicsit lenyugodtam, odamentem a gazdihoz és körbenyalogattam. Nagyon jó érzés volt, hogy megfürdetett, és szerettem volna neki megmutatni, hogy mennyire jól esett. Így ő is tiszta víz lett, de láttam, hogy nagyon tetszik neki, hisz nagyon nagyokat nevetett, és magához is ölelt. Ilyen egy igazi jó kutyus, gondoskodik a gazdijáról!

Innen már be sem kellett mennem a helyemre, hanem egész este kint lehettem. Nagyon élveztem az egészet, és már várom, hogy mikor lesz a következő ilyen.